Vi gjorde det! Hanna Mias ”Out of water” är här.

Det här året har varit ett fantastiskt år hitintills för Dorothea Media. Fyllt av nya bekantskaper och härliga miljöer. Ett av de mest framträdande samarbetena är med Hanna Mia, som nu har pre-release på sin debutplatta. Skivan släpps online i december men kan redan nu köpas på www.hannamia.com. Skivor levereras just nu till de som varit med i crowdsourcingkampanjen. Jag är självklart glad att Dorothea Media får vara med på ett hörn och inte minst är jag stolt över Hanna Mias enorma insats. Inte nog med att hon har gjort en platta, hon har gjort den på egen hand – utan att ta hjälp av skivbolagsjättar. Hanna Mia ville ha fullständig  konstnärlig frihet och det imponerade mig inte minst. Det stannar inte där. Utöver den konstnärliga friheten vill hon se ett annat kulturliv som inkluderar fler och som framför allt är mer jämställt mellan kvinnor och män. I den processen var Hanna Mia tvungen att rannsaka sig själv för att inte direkt ta hjälp av de studiomusiker hon känner som är män. Utan istället tänka ett varv till. Detsamma gäller bandets olika kön, sociala och etniska bakgrunder.

 

Hanna Mia sade tidigare i år i ett pressmeddelande att vi står inför stora utmaningar när det kommer till jämställdhet mellan kvinnor/män och hudfärg. I Sverige har vi sett att rasistiska och ultrakonservativa krafter har fått uttryck i ett ökat stöd och normalisering av Sverigedemokraterna.

Detta var en huvudsaklig inspiration för Hanna Mias skiva som präglas av både humor och allvar i uttrycket.

Hanna Mia har föräldrar från både Island och Sverige och därför klappar hennes hjärta lite extra för utvecklingen på Island. I och med bygget av olika aluminiumfabriker på Island förstörs orörd natur som betyder mycket för islänningarna. Företagens vinster får förtur framför vacker natur och en hållbar värld. Även detta ryms på plattan som omfattar nio låtar.

 

Skivan spelades in under tio intensiva dagar ute på landet utanför Bålsta och efterproduktionen har huvudsakligen gjorts på Island.

För att få veta mer om skivans produktion och bandmedlemmar gå in på www.hannamia.com där du också kan köpa skivan.

Tidigare har Hanna Mia släppt EP:n Banana Tree på spotify

Så gör något för dig själv och för jämställdheten den här hösten och skaffa Hanna Mias platta!

/Andreas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *